3401 zenekar 12472 letölthető zene

Golgota Gospel Kórus

Golgota Gospel Kórus
Bemutatkozás
A Golgota Gospel Kórus 2002 novemberében alakult meg. Mára több mint 150 kórustagot tartunk számon, és van egy 6 fős zenekarunk is.

A kórus egyik fő célja, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse a gospel zenét, és annak üzenetét. Így a rendszeres évenkénti (Budapesten megtartott) húsvéti (tavaszi) és karácsonyi koncertsorozataink mellett Magyarország más városaiban is koncerteket adunk. Több vidéki nagyvárosban léptünk fel, mint például Esztergom, Székesfehérvár, Baja, Jászberény, Balatonszemes, Békéscsaba... stb. Ezen felül 2006-ban Olaszországban, 2007-ben Horvátország magyar lakta teleülésein (Eszék és Vukovár), 2008-ban pedig Lengyelországban (Radom, Olsztyn) turnézott a kórus és zenekara konferenciák keretében, önálló koncertesteken és fesztiválokon. A Golgota Gospel Kórus 2009 elején Szerbiában is adott egy nagysikerű koncertet.

2005-ben jelent meg a kórus első albuma Golgota Gospel Kórus címmel, mely 12 dalt tartalmaz. A második lemez 2007 decemberében jelent meg. Az album címe Joyful, amit szintén a Lévita Kiadó adott ki. Jelenleg készülőben van új koncert DVD-nk, mely 2010-ben kerül kiadásra.

A kórus művészeti vezetője a dél-afrikai születésű, ír állampolgárságú Mark Zeeman.  
Albumok
Utoljára frissítve: 2009-11-26Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: POP
Stílus: gospel
Alapítva: 2002
Rajongók: 0 fő
Megtekintve: 3652
Város: Budapest
Szavazat: 0
Web:
Tagok: 150 kórustag » ének
Mark Zeeman » kórusvezető
Kinczel Dániel » zongora
Majnár Levente » keyboard
Antal Péter » gitár
György Attila » basszusgitár
Hellinger Márton » dob
A zenekar szerkesztői: gab3sz
Rajongók
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky