3427 zenekar 12457 letölthető zene

Black Fever

Black Fever 2007
Bemutatkozás
A BLACK FEVER zenekar jelenlegi felállása:

Borbás Judit -ének-
Horváth Ágnes (kisegítő jelleggel) -hegedű-
Borbás Zoltán -gitár, ének-
Tarcsa Gábor -basszusgitár-
Szabari Szabolcs -dobok-


A zenekar a gótikus death-doom műfaj mellett kötelezte el magát 1998-as megalakulásakor, mely stílus az évek során rengeteget változott, formálódott. A kezdeti szárnypróbálgatások eredményeképpen 2000 januárjában megjelentetett egy - még gyermekcipőben járó zenekart tükröző - demót Exitus címmel. Ugyanebben az évben rögzítettünk egy dalt a Shock! magazin országosan megjelenő Cd-mellékletére.
Ennek a felvételnek köszönhetően sokan megismerték a nevünket, és lehetővé vált számunkra a folyamatos koncertezés. Ettől a dátumtól számítható tényleges értelemben a Black Fever megszületése. A saját arculat kialakítása és a ránk jellemző egyedi stílusjegyek ugyancsak ezen a felvételen ismerhetők fel először.
2001 nyarán rögzítettük Szolnokon a Denevér Stúdióban a második demónkat: …A kezdetektől - címmel, majd ősszel országos turnéra indultunk a Dying Wish, illetve Da Capo zenekarok vendégeként.
2002 szeptemberétől 3 hónapos országos turnén vettünk részt a Christian Epidemic vendégeként.
2003 júniusától a Black Fever tagsága egy hegedűssel bővült Horváth Ági személyében, és ez a felállás augusztusban elkészítette a zenekar első kislemezét, mely ősszel jelent meg - Lacrimae (Könnycseppek) - címmel.
2004 márciusától a Lacrimae EP erdélyi terjesztését a Paranoid Records végzi. 2004 októberében a korábbi alapítótag-basszusgitáros és a billentyűs távozott a zenekarból.
A tagcserék, és az első „zenekari baba” megszületése fél éves kihagyást jelentett a Black Fever életében. Ezalatt új dalokat írtunk és megújult a honlapunk folyamatos frissítéssel, letöltési lehetőségekkel.
A kényszerpihenő után megerősödve tértünk vissza, 2005. november 5-én az Ossian előzenekara voltunk a Petőfi Csarnok nagyszínpadán. A koncertet egy 7 kamerával forgató stáb rögzítette. A felvett anyagot az első videoklipünk elkészítésénél szeretnénk felhasználni. A zenekar 2004 óta az évente szintén a Pecsában megrendezésre kerülő Gothica Fesztiválsorozat állandó tagja.
2006. őszén a Watch My Dying-al turnéztunk, majd Ági távozott a zenekarból. A jelenlegi négyfős tagság gőzerővel dolgozik a Black Fever új arculatát, és irányvonalát előrevetítő dalokon, melyeket 2008-ban kívánnak rögzíteni, majd kiadni.

Kontakt: Borbás Zoltán
5130. Jászapáti, Orgona u. 4.
06/20-356-08-69
www.blackfever.uw.hu
blackfeverband@gmail.com  
Albumok
Lacrimae (2003)
Hírek

2007. február 26. 19:32

TAGOKAT KERESÜNK!!!

A Black Fever zenekar billentyűst, gitárost, férfi énekest és hegedűst keres. Feltétel: Cucc, komoly hozzáállás. info és jelentkezés: www.blackfever.uw.hu, blackfeverband@gmail.com Tovább

Utoljára frissítve: Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: HEAVY
Stílus: Metal
Alapítva: 1998
Rajongók: 0 fő
Megtekintve: 7884
Város: Jászapáti
Szavazat: 0
Web:
Tagok: Borbás Judit » ének
Borbás Zoltán » gitár, ének
Horváth Ágnes (csak koncerten) » hegedű
Szabari Szabolcs » dobok
Tarcsa Gábor » basszusgitár
A zenekar szerkesztői: gatyesz
Rajongók
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky