3423 zenekar 12355 letölthető zene
Poster
Bemutatkozás
A budapesti fiúk a korosztályukban egyedülálló módon kizárólag saját szerzeményű pop-rock dalokkal és dalszövegekkel törnek be a hazai zenei piacra. Ennek köszönhetően a készülő albumuk, melyen mindhárman énekelnek, teljesen egyedi hangvételű lesz. Saját bevallásuk szerint a szellemi táplálékot a 60-as, 70-es és a 80-as évek könnyűzenéje adta számukra, legnagyobb példaképeik között van a Beatles, a Queen a Bon Jovi, vagy a Guns N Roses.

Az InterYou a pozitív életérzésről szól: „Mi nem félünk kimutatni az érzelmeinket, dalaink többsége lírikus hangvételű, bár vannak keményebb darabok is. Ezt a pozitív és közvetlen életérzést szeretnénk átadni másoknak is a zenénkkel. A 90-es évek a cipőnézegetős grunge zenék időszaka volt, most mi jövünk, teli életerővel... foglalja össze Ádi a csapat szellemiségét.

Első daluk, amelyhez klip is készült, az Érted éltem egy gyönyörű lírikus hangvételű track. A számot Cris írta egy képzeletbeli lányhoz. „Nem egy konkrét személynek szól. Akkoriban pont egyedül voltam, és elképzeltem egy olyan lányt, akinek az egész életemet odaadnám. A sors úgy hozta, hogy mire elkészült a dal, megismertem a jelenlegi bartánőmet. Azt hiszem ő az a lány, akit elképzeltem akkor... - meséli Cris.

Ati és Cris már a középiskolában barátok voltak, ha összejöttek mindig zenélgettek együtt, de akkoriban még külön utakon jártak. Atinak volt egy saját hard-rock bandája, amellyel a 2008-as Emergenza tehetségkutató versenyen egy különdíjat is hazavihetett. Az InterYou megalakulása előtt Crisnek is volt már több zenekara, köztük 3 évig egy punk-rock csapatnak volt a frontembere. 12 éves kóra óta ír dalokat, melyeket otthoni stúdiójában rögzít, és több hangszeren játszik (gitár, zongora, dob, szájharmónika). A zene iránti elhivatottságát egyébiránt a családból hozta: apukája Bakó T. Gábor, aki több, a 80-as években népszerű együttesnek volt az énekese.

Csipa először Crisre figyelt fel. Nem ismerték egymást, de közvetítőkön keresztül eljutott egy felvétel a Hooligans énekeséhez, aki rögtön elhívta egy próbára a fiatal srácot. „Egyértelművé vált számomra, hogy Crisnek egy saját banda kell, nem az a session- zenész fajta. Kiemelkedő tehetség!. fűzi hozzá Csipa.

„Csipa bátorítása akkora lendületet adott nekem, hogy azonnal elkezdtem agyalni egy új bandán. Egyértelmű volt a választást: Ati, aki nem csak jó barátom, de tehetséges és jóhangú srác, akivel mellesleg állandóan együtt improvizálgattunk a saját szórakoztatásunkra.
Így 2008 novemberben megalakult az InterYou zenekar, kezdetben Cris-szel és Atival. A fiúkban óriási volt a lelkesedés és az alkotásvágy. Mindössze három hónap alatt összeállítottak egy olyan demót, amivel elindulhattak.

Ekkor ismerték meg Ádit egy közös baráton keresztül. Ő akkoriban még két másik híres zenekarban zenélt (Csordás Tibi és a Fight Club, Inti és a Pura Vida), melyek teljesen lekötötték az idejét. Ádi egyébként pici kora óta zenél, elkötelezettségének szintén családi gyökerei vannak, hiszen édesapja, Dandó Péter, neves dzsessz-basszusgitáros volt. „Egy koncerten futottunk össze először Ádival, dumálgattunk és láttuk, hogy ő a mi emberünk, de akkoriban még nagyon elfoglalt volt. - emlékszik vissza Ati. Pár hónappal később ismét találkoztak egy Hooligans koncerten. Akkora már felszabadult Ádi, és úgy döntött enged a kérésnek, beáll a csapatba.

2009 júniusra így felállt az InterYou végleges formációja. Februárban láthatjuk az első klipjüket ("Érted éltem"), idén pedig megjelenik első albumuk az EMI gondozásában.  
Albumok és Videók
Hírek

2010. február 23. 22:06

Ha-Jó Rádió Top 40

Óriási öröm és meglepetés ért minket! A Ha-Jó Rádió Top 40-es listáján ELSŐK lettünk!!!!!!!!!!
http://www.hajoradio.hu/page_top40.php Tovább

Utoljára frissítve: 2010-12-31Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
 
Hallgasd a zenénket!
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: POP
Stílus: powerpop/rock
Alapítva: 2008
Rajongók: 2 fő
Megtekintve: 8472
Város: Budapest
Szavazat: 0
Web:
Tagok: Talán Attila » ének
Bakó Krisztián » ének, gitár
Dandó Ádám » bass, vokál
A zenekar szerkesztői: dandoadi
Rajongók
MyAdmin
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky